ГРАЂАНИ КОВАНЛУЧКЕ УЛИЦЕ НЕЗАДОВОЉНИ ДИНАМИКОМ И КВАЛИТЕТОМ РАДОВА
20.09.2014


Становници Градске општине Палилула, који живе у Кованлучкој улици, ускоро ће добити реконструисану и асфалтирану улицу, бар тако обећавају надлежни.

По позиву грађана, председник Градске општине Палилула, Бобан Џунић, са својим сарадницима обишao je протеклог викенда ову локацију. У разговору са представницима извођача радова, „МД Градња инжењеринг транспорт“, председник Џунић је пренео незадовољство становника овог насеља општине Палилуле, динамиком и квалитетом извођења радова.

Уређење ове улице је у програму приоритетних инфраструктурних пројеката које је општина Палилула доставила Граду. За ове намене из градског буџета издвојено је око 3 милиона динара. Незнам зашто се радови не одвијају по утврђеној динамици- рекао је председник Џунић. Улица Кованлучка је у овом тренутку једна од најпрометнијих саобраћајница у Градској општини Палилула, али је у веома лошем стању и по оцени грађана није безбедна за пешаке, посебно ученике, јер у већем делу нема тротоара.

Застој саобраћаја у Конвалунчкој улици, која спаја центар Палилуле са селом Доње Власе а другим краком излази на Ново гробље, ствара велика незадовољства. Док возачи негодују, становици ове најдуже нишке улице стрпљиво чекају да се радови заврше. За сада се асфалтира најоштећенији део улице, око 700 метара, а радови би према инфомрацијама из Дирекције за изградну града требало да буду готови до краја септембра месеца.

У општини Палилула истичу да интензивно раде на уређењу инфраструктуре у својој општини. Реконструкција водоводне и канализационе мреже, путна инфраструктура, превоз становника, брига о старијим особама, унапређење пољопривредне производње, само су неке од активности које Градска општина Палилула, у протекле две године успешно остварује уз подршку Града и бројних пројеката у насељима ове градске општине. (ЕКОполис мрежа)